MaxiPoint Oy
Kunnossapidon ja service-liiketoiminnan ohjelmistoratkaisut
 

Yritys


MaxiPoint Oy on kunnossapitoon erikoistunut IT-ohjelmisto- ja palveluyritys. Myymme ja toimitamme kohdennettuja ratkaisuja ja palveluja liittyen pääsääntöisesti kunnossapitoon ja kunnossapidon palveluliiketoimintaan. Olemme toimineet yli 25 vuotta alalla, jonka kovista vaatimuksista johtuen ratkaisumme ja palvelumme edustavat alansa kärkituotteita.

Yritys aloitti toimintansa vuoden 1991 alussa nimellä J.Plattonen Consulting Oy (y-tunnus 08383827). Toimimme tuolloin kunnossapidon kehityksen, johtamisen ja kunnossapidon systematiikan ja järjestelmätoimituksien konsulttina. Lisäksi palveluihimme kuuluivat mm. yleisjohdon ja kunnossapidon suorahakutoimeksiannot sekä johtamisen kehittämisen konsultointi.

Vuonna 1999 siirryimme IT-toimialalle ja aloimme samalla toimittaa ja ylläpitää Maximo-kunnossapitojärjestelmiä alueena Suomi, Baltia ja Venäjä ja projektikohtaisesti myös muut maat (mm. USA, Englanti, Espanja, Saksa). Maximo-ohjelmistoja valmisti tuolloin Nasdaq-teknologiapörssissä listattu PSDI Inc.

Historiallinen toimittamiemme Maximoiden ja omien Maximo-lisätuotteidemme käyttäjämäärä on ylittänyt jo luvun 10 000.

MaxiPoint Oy muodostaa nykyisin konsernin (100% tytäryritys Konepaja Santalahti Oy hankittu 2013) ja lisäksi yritys on osaomistajana kahdessa laajentumisvaiheen ohjelmistoyrityksessä. Toinen yrityksistä, Newelo Oy, harjoittaa globaalia liiketoimintaa ja Expak Oy:n keskittymisalueena on Supply Chain Management.

Seuraavana strategianamme on laajentaa vientitoimintaamme omilla Maximo-lisätuotteillamme ja palveluillamme ja myös Maximo EAM SaaS ja SaaS Flex-ratkaisuilla.
Palvelut ja tuotteet

IBM Maximo EAM kunnossapidon ja service-toiminnan joustava ratkaisu


Kunnossapidon johtavan ohjelmiston IBM Maximon myynti, toimitukset, käyttöönotot, muokkaukset, konfiguroinnit, liittymät ja tuki. Lisänä MaxiPointin omat lisä- ja apuohjelmistot Maximon hyödyntämiseen mm. RapidView Mobile, MaxNav Maximon graafinen navigointi, kartta-, online data- ja muut Maximo-portletit ja lisänä käyttäjäkohtaisia käyttöliittymiä ja helppoja lomakenäkymiä Maximo-käyttöön esim. alihankkijoille tai muille ulkopuolisille käyttäjäryhmille.

Maximo on joustavasti muokattava järjestelmä pienistä isoihin kunnossapitokohteisiin. Toteutusmalleina ovat mm. omien lisenssien hankkiminen tai käyttö SaaS-malleilla esim. Maximo SaaS tai Maximo SaaS Flex.

Maximo Analytics päivittää tapahtumien ja toimintaketjujen analysoinnin uudelle aikakaudelle.

Generic placeholder image

Maximo Analytics


Maximo Analytics helpottaa käyttäjää ymmärtämään Maximossa olevaa dataa perinteistä BI-analysointia laajemmin mm. toistuvaisuuksia ja syy-seuraus-suhteita löytämällä.

Generic placeholder image

RapidView Maximo taskussasi


Maximon tai muiden EAM- tai ERP-järjestelmien käyttöliittymä kääntyy välillä kankeasti pieninäyttöiselle mobiililaitteelle. MaxiPointin ratkaisu tähän on RapidView. RapidView on kehittämämme Maximon standardirajapintoja hyödyntävä on/offline mobiilisovellus.

Jos internet-yhteyttä ei koko ajan ole saatavilla, muutokset voidaan tallentaa paikallisesti laitteen muistiin, josta ne lähetetään järjestelmään, kun poistut katvealueelta. Tuetut mobiilialustat ovat Android ja iOS. RapidView ei tarvitse erillistä mobiilipalvelinta, vaan hyödyntää Maximon jo olemassa olevia resursseja.

Generic placeholder image

MaxNav


MaxNav on ratkaisu selkeämpään navigointiin IBM-Maximo -järjestelmässä. Aikaa ja vaivaa säästyy, kun ei tarvitse muistaa ulkoa laitenumeroita, vaan oikea kohde löytyy klikkaamalla vikaantunutta laitetta tehdashallin kartalta tai muulta kuvapohjalta. Mukana helppokäyttöinen editori/muokkausohjelma näkymien luomista varten. Integroituu saumattomasti osaksi Maximo-ohjelmistoa tuoden sille lisäarvoa ja lisäten järjestelmän käyttömukavuutta.

Generic placeholder image

IoT ja Masterdata


Nykyisin hajautettu tietomalli on varsin tyypillinen ja lisäksi IoT-järjestelmien kautta kerätään enenevässä määrin laite- ja kohdekohtaista dataa. Tarpeina on hyödyntää tätä uutta dataa analysoimalla ja päättää missä tällainen hajautettu masterdata säilötään ja miten sitä hyödynnetään eri järjestelmissä mm. kunnossapidon ja fyysisten assettien osalta.

Keskustelemme mielellämme miten voisimme olla avuksi hajautetun datan keräämisessä, hyödyntämisessä ja jakamisessa eri työryhmille tai eri toimintoprosessien vaiheille.

Generic placeholder image

Muut IT-ratkaisut asiakkaan tarpeisiin


Autamme asiakkaitamme mielellämme myös muilla IT-erikoisosaamisen alueilla. Kysy lisää, niin kerromme kuinka voisimme palvella ja tukea sinua.

Generic placeholder image

Uutiset ja tapahtumat

 

18.7.2017

MaxiPoint hakee uutta osaamista!

Katso ilmoitus ja lähetä hakemuksesi 15.8. mennessä.


12.8.2016

Uutta! Maximo Asset Health Insights:


11.8.2016

RapidView mobiilisovellus valmiina ladattavaksi.


19.5.2016

Arrow IOT-Summit


10.3.2016

Kiitämme kaikkia IBM InterConnect 2016 vierailijoitamme


7.10.2015

MaxiPoint Teknologia-messuilla


1.10.2015

Uusi MaxNav Graphical Navigatorin versio julkistettu


6.5.2015

MaxiPoint esitteli MaxNav Graphical Navigatorin Ruotsin Maximo-käyttäjäpäivillä (Maximo User Group Sweden 20 Years)


25.3.2015

MaxiPoint Kunnossapitofoorumissa


29.11.2013

MaxiPoint tarjoaa nyt myös johtamisen konsultointipalveluja

Olemme vahvistaneet palveluvalikoimaamme johtamisen konsultoinnilla seuraavasti:
 -Johdon konsultointi
 -Kunnossapito ja palveluliiketoiminta
 -EHQS (Environment, Health, Quality, Safety)
 -HRM ja kehitys

Palvelut ovat saatavilla Suomessa ja projektikohtaisesti ulkomailla sijaitsevissa yksiköissä. Kulttuuritaustakokemusta Euroopasta, Aasiasta ja Amerikasta. Kerromme mielellämme lisää konsultointipalveluistamme:
Jukka Plattonen LJK puh. 0400603827 ja Esa Lahtela, johtava konsultti puh. 0503852045


22.11.2012

MaxiPoint ja Newelo esittelivät kaksi integroitua mobiiliratkaisua Tampereen energiamesuilla 23.-25.10.2012

Newelon ABB DMS600 liittymä tarjoaa energiayhtiöille dynaamiset online ja staattiset offline verkkokartat sekä kattavan työntekijähallintaratkaisun mobiilisti. Ratkaisu toimii lähes kaikilla mobiili- ja kannettavilla laitteilla.

MaxiPointin IBM Maximo liittymä Newelon ERP-mobiiliratkaisuun tarjoaa tehokkaan tavan hallita ja käyttää Maximoa liikkuvassa kunnossapidossa ja mahdollistaen myös asentajien, huoltoautojen, varastojen, töiden, laitteiden ja verkkojärjestelmien sijainnit on/off-line kartoilla


10.10.2012

MaxiPoint Oy on investoinut Newelo Oy:n kasvuun ja samalla hankkiutunut Newelon osaomistajaksi.

Kunnossapidon ja huoltoliiketoiminnan ratkaisutoimittaja MaxiPoint Oy ja mobiiliratkaisutoimittaja Newelo Oy ovat tiivistäneet yhteistyötään ja MaxiPoint Oy on investoinut Newelo Oy:n kasvuun ja samalla hankkiutunut Newelon osaomistajaksi.

MaxiPoint voi tarjota yhteistyön pohjalta asiakkailleen kokonaisvaltaisempia kunnossapidon ja huoltoliiketoiminnan ratkaisuja sisältäen monipuoliset ja toiminnalliset kenttähuoltoon ja kunnossapitoon soveltuvat mobiilijärjestelmät. Yhteistyön mukaisesti MaxiPoint laajentaa myös toimintaansa koskemaan Newelon mobiilijärjestelmien integrointeja asiakkaiden EAM- (mm. Maximo), ERP- ja muihin back-end-järjestelmiin.

Newelon liiketoimintana ovat kokonaisvaltaiset mobiilijärjestelmät kaikkeen liiketoimintaan. Newelon järjestelmät tukevat eri mobiilialustoja ja ovat back-end-järjestelmistä riippumattomia geneerisiä järjestelmiä. Newelo-järjestelmä on myös dynaamisesti muokkautuva, mahdollistaa karttanäkymät ja sijaintitiedot työnohjauksessa ja mobiililaitteella. Newelon Enterprise Mobility ratkaisua käytetään jo useissa maissa (mm. SAP- ja Maximo-järjestelmiin integroituina).

Lisätiedot:
MaxiPoint Oy, toimitusjohtaja Jukka Plattonen p.0400-603827
Newelo Oy, toimitusjohtaja Timo Koskinenp.050-4835333
Newelo


15.08.2012

MaxiPoint on mukana Energia 12 -messuilla Tampereen messukeskuksessa 23.-25.10.2012. Tervetuloa osastolle juttelemaan!

MaxiPoint liittyi PSK Standardisoinnin jäseneksi (teollisuuden ja sitä palvelevien yritysten yhteinen kehitysyksikkö)


20.04.2012

MaxiPoint ja Newelo yhteistyöhön


12.03.2012

MaxiPoint ja Expak yhteistyöhön

MaxiPoint Oy ja Expak Oy ovat tiivistäneet aiempaa yhteistyötään ja MaxiPoint Oy on siirtynyt vähemmistöomistajaksi Expak Oy:hyn. Yhteistyössä MaxiPoint Oy keskittyy kunnossapidon ja MRO-varastojen optimoinnin, raportoinnin ja ennustamisen ratkaisuihin ja niiden myyntiin ja toimituksiin. Expak-ratkaisut ovat järjestelmäriippumattomia ja niitä voidaan ajaa erp- ja eam-järjestelmien päällä (esim. Maximo, SAP, Axapta jne.). MaxiPoint Oy on myös toteuttanut rajapinnan, jolla Maximon eri versioiden tarvittavat varasto- ja nimiketiedot voidaan siirtää ja muokata Expak-muotoon ja sen laskentapalvelimelle.

Tyypillisesti kohteena ovat oman kunnossapidon varastot ja kunnossapidon palveluntarjoajien varastot. Expak-järjestelmiä käytetään myös service-liiketoiminnan harjoittajien varastojen optimointiin ja ennustamiseen. Järjestelmä voidaan toteuttaa myös palveluna ja varastot itse voivat fyysisesti sijaita eri puolilla maailmaa.

Lisätiedot:
MaxiPoint Oy, toimitusjohtaja Jukka Plattonen p.0400-603827
Expak Oy, toimitusjohtaja Tommi Hyyrynen p. 040-5254211

MaxiPoint Oy ja Expak Oy ovat sopineet jälleenmyyntiyhteistyöstä kunnossapidon ja MRO-varastojen optimoinnin ja ennustamisen ratkaisuihin liittyen. Expak-ratkaisut ovat järjestelmäriippumattomia ja niitä voidaan ajaa erp- ja eam-järjestelmien päällä (esim. Maximo, SAP, Axapta jne.). Tyypillisesti kohteena ovat oman kunnossapidon varastot, kunnossapidon palveluntarjoajien varastot. Expak-järjestelmiä käytetään myös service-liiketoiminnan harjoittajien varastojen optimointiin ja ennustamiseen. Järjestelmä voidaan toteuttaa myös palveluna ja varastot voivat fyysisesti sijaita eri puolilla maailmaa.


13.10.2011

MaxUp tuotannon tehokkuuden seuranta

Jos haluat tarkempaa tietoa tuotantolinjojen, pullonkaula- tai muiden yksittäiskoneiden käyntiseurannasta, meillä on tarjota kustannustehokas ratkaisu laitteistoineen käyttöösi. Uusi versio MaxUp seurantaohjelmasta on saatavilla. Lue lisää palvelut-osiosta ja ota yhteyttä niin kerromme lisää!


Yhteystiedot

 

Toimistomme sijaitsee Yliopistonkadulla Tampere-taloa vastapäätä. Sisäänkäynti B-portaasta, 6krs. Rautatieasema on lyhyen kävelymatkan päässä, ja lähimmät parkkipaikat sijaitsevat Tullin parkkitalossa. Muutamia maksullisia paikkoja löytyy myös sisäpihalla.
Yliopistonkatu 58 B 33100 Tampere, Finland       Puhelin: +358 400 603827       Sähköposti: info@maxipoint.fi